top of page

Voedselintolerantie traject

Ervaar je lichamelijke klachten die continu optreden en maar niet weggaan? Chronische vermoeidheid, huidproblemen, prikkelbaar darm syndroom (PDS), stemmingswisselingen en hoofdpijn kunnen mogelijk veroorzaakt worden door een voedselintolerantie. Waarbij een allergische reactie direct plaatsvindt en dus makkelijk herkenbaar is, kunnen klachten van een intoleranties pas na enkele uren tot 3 dagen optreden. Dit maakt het een stuk lastiger om een intolerantie te herkennen en te koppelen aan bepaalde klachten, zelfs als je een eetdagboek bijhoudt. Door middel van een bloedonderzoek kan er ontdekt worden of jij overgevoelig bent voor bepaalde voedingsmiddelen. Meten = weten!

Klei textuur

Werkwijze 

In het lab wordt er in het bloed onderzocht of jouw lichaam antilichamen (IgG en IgE) heeft aangemaakt voor bepaalde voedingsmiddelen. Bij een allergie worden er door het lichaam IgE-antilichamen aangemaakt. Bij een intolerantie zijn dat IgG-antilichamen. Bij een intolerantie zijn er 4 classificaties, 1 t/m 4. Hoe hoger de classificatie, hoe intenser je lichaam reageert op bepaalde voedingsmiddelen. Een intolerantie betekent dat er gelukkig vaak nog iets aan te doen is, waardoor je het voedingsmiddel of de groep niet de rest van je leven hoeft te vermijden. Denk hierbij aan het herstellen van je darmen en je algemene gezondheid.

​

Op basis van de uitslag krijg je een persoonlijk adviesrapport van mij die ik met je bespreek tijdens een consult. Afhankelijk van het resultaat kunnen we er samen voor kiezen om het traject te verlengen met meer consulten waarbij we gaan werken aan jouw gezondheid en je lichaam weer terug in balans gaan brengen. Het herstellen van je lichaam kan wel enkele maanden duren waarbij er verschillende stappen genomen moeten worden. We gaan dan samen gericht aan de slag met gezonde voeding, het circadiaanse ritme, in verbinding komen met je lijf en de natuur, beweging, supplementen en bio hacking.  

 

Indien nodig kan uit het er ook voor worden gekozen om verder te testen. Denk hierbij aan andere bloed-, speeksel en darmonderzoeken voor bijvoorbeeld andere intoleranties, parasieten, schimmels, cortisollevel, spijsvertering etc.

Welke klachten kunnen een intolerantie geven?

  • Chronische vermoeidheid

  • Darmklachten, opgeblazen buik (PDS)

  • Acne, jeukende huid, eczeem

  • Ademhalingsproblemen, chronische verkoudheid

  • Hoofdpijn

  • Slechte weerstand

  • Stemmingswisselingen

  • Slechte concentratie en/of vergeetachtigheid, wattenhoofd

Waar wordt op getest?

Er wordt getest op de volgende voedingsmiddelen:

Ananas, melk, tarwe, zalm, kippeneiwit, pinda, tomaat, amandel, appel, bleekselderij, caseïne, erwt, gemengde peper, gluten, haver, hazelnoot, kabeljauw, kerriepoeder, kiwi, komkommer, knoflook, paprika, perzik, pompoen, rogge, rund, rijst, schol, sojaboon, spelt en varken.

​

*Testen op andere voedingsmiddelen of op bepaalde voedingsgroepen zijn ook mogelijk. 

Wat krijg je in dit pakket?

  • Online intake van 30 min

  • Intake vragenlijst 

  • Intolerantietest 31 voedingsmiddelen (IgG/IgE)

  • Persoonlijk adviesrapport

  • Online consult van 30 min, bespreken uitslag + advies

​

Wil jij graag weten of je een intolerantie hebt? Laat je gegevens achter in het contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op om het traject in te plannen. 

​

Investering:

  • €325

*per test €25- bloedafname kosten bij een prikpunt

IMG_5257.JPG

Aanmelden voedselintolerantie traject 

Bedankt voor je aanvraag!

Oorzaken van een voedselintolerantie en wat je er tegen kunt doen

Bij een voedselintolerantie of -overgevoeligheid kan het lichaam bepaalde voedingsstoffen niet goed verteren of opnemen. Deze stoffen blijven daardoor deels onverteerd in het maagdarmstelsel achter, wat kan leiden tot lichamelijk klachten. De oorzaken zijn meestal een beschadiging aan het slijmvlies van de dunne darm, een tekort aan enzymen om voedsel af te breken of onvoldoende transporteiwitten in de darmwand.

 

Vaak ligt de oorzaak van een intolerantie bij problemen met de afbraak en vertering van voedsel, waarbij de darmen een cruciale rol spelen. De darmwand bepaalt welke stoffen in de darm blijven en welke in de bloedbaan worden opgenomen. Wanneer de darmwand beschadigd is geraakt (leaky gut) en de darmen niet goed kunnen verteren, kunnen onverteerde voedingsstoffen de bloedbaan binnendringen. Dit activeert het immuunsysteem, wat leidt tot het aanmaken van antistoffen om de onverteerde stoffen onschadelijk te maken. Dit proces kan ontstekingsreacties in het lichaam als vervolg hebben. Het is belangrijk om gevarieerd te eten voor het bloedonderzoek. De antistoffen die het lichaam aanmaakt na het eten van product waar overgevoelig voor bent, verdwijnen na enkele weken namelijk weer uit je bloed!

 

Een intolerantie betekent gelukkig niet altijd dat je dit product nooit meer kunt eten. Door te werken aan de darmgezondheid, de enzymproductie en meer rust te integreren in jouw leven, kan het zelfhelende vermogen van jouw lichaam geactiveerd worden. Zo kun je deze producten na een tijdje af en toe gewoon weer eten. Je gaat je keuzes bewust maken door de juiste kennis en verbinding met je lijf.

bottom of page